Er du utviklingssulten?

Utviklingssulten

Er du utviklingssulten?

Når du er sulten så er du noe og du vil noe. Er du utviklingssulten (mitt nyord) vil du stadig tilegne deg vekst og utvikling, og du er i kontakt, hel og levende.

Smak på disse to setningene:

Jeg er.

Jeg vil.

Dette rommer en eksistensialistisk ro blandet med livskraft, sammen med en bevegelse mot å utføre livsoppgaver som du selv skaper.

Jeg lurer på om du er sulten på å leve livet ditt fullt ut. Ønsker du å skvise mest mulig mening og betydning inn i livet ditt de årene du har fått tildelt?

Eller graver du deg ned i isolasjon, og marinerer deg i smerte og lidelse som for lengst er utgått på dato? Jeg mener ikke å skamme deg eller dumme deg, som alt for mange utsettes for med den intensjon at de skal holdes nede. Det er mye manipulasjon, hersking og maktspill der ute i livet, så det er helt nødvendig at du både støtter deg selv og beskytter deg selv. Min intensjon er alltid å hjelpe, støtte eller gi deg et vennlig dytt mot å leve ditt liv slik som du vil, for du skal ha det godt nå.

Levd liv krever bearbeidelse, ferdigstillelse og det er meningen vi skal gjøre ferdig det som er uferdig. Vi har alt som skal til i oss selv, og sammen med andre. Likevel hopper vi bukk over dette, og går rundt med årevis av uferdig lidelse og smerte i kropp og sinn.

Det er på tide at vi repeterer dette gjennom samtlige trinn i skolen, og jeg skriver repeterer fordi barn under skolealder kan dette.

Om du er utviklingssulten og ønsker å leve fullt ut, så er en ting å kunne tenke seg dette, og en helt annen divisjon er å leve det ut.

Det er imidlertid mulig å starte nå. Det er et valg mellom tap og vekst. Du kan begynne i dag med å heve deg over frykt, usikkerhet, jantelov, hva andre måtte finne på å tenke og mene om deg og ditt liv…. Ja, jeg vet det er helt vanlig og stoppe seg selv fra å gjøre det du egentlig vil, fordi andre mennesker er mot det eller hypotetisk kan mene noe dårlig om det. Gi aldri en slik ide så mye makt at du faktisk slipper det som betyr noe! Det er helt sikkert noen som kan bli sjalu, misunnelige eller føle ubehag ved at du begynner å gjøre som du vil, og gradvis stråler mer av lykke og glede. Samtidig vil flertallet som er store, rause og kloke mennesker heie på deg, støtte deg og oppdage hvem du er.

Jeg ønsker deg alt godt, og jeg håper du har en dyp utviklingssult i deg. Det er i vår natur og være nysgjerrige, lærevillige og ha et ønske om å utvikle oss og vokse. Vi er sosiale menneskedyr som trenger hverandre, så vår kompetanse på relasjon, kommunikasjon og samhold vil utvikles. Ergo vil de du har rundt deg være heldige og bli takknemlige for arbeidet du legger i livet ditt.

Dessverre finnes det motstand mot selvutvikling og personlig vekst. Det er selvsagt truende for noen, og det er frykt og komplekser mot de av oss som aldri slutter å lære.

Det er forresten aldri for sent, for du sitter på en naturlig base av levd liv der alt er registrert i et indre arkiv, og vil være bunnsolid støtte i det du tar steget inn i arbeidet med å finne deg selv. Du er nok, og du er den du har ventet på. Ingen andre kan støtte, trøste, forstå, utvikle og leve bedre. Bruk livets nøkkel selv, og glem å bruke andres nøkler for å leve ut ditt liv.

Så om du er en av dem som først pensjonerte deg læremessig da du anså deg som ferdig utdannet, vær oppmerksom på følgende: Denne type kunnskap som du lærer gjennom å jobbe med deg selv og sammen med andre mennesker vil smelte inn i deg så raskt og voldsomt at du merker endringen kontinuerlig i omfattende vekstprosesser.

Du vil huske kunnskapen, og kropp og sinn er satt opp til å utvikle slik type kunnskap fordi du er deg selv med all denne intelligensen som helt reelt strømmer gjennom hjerne, nervesystem og alt støtter opp om de ulike systemene av forståelse, erfaring, opplevelse og utførelse av livskunst og endringskompetanse.

Dette er på en helt annen måte enn å lære via den nå primitive og utmattende måten ordinær utdanning vanligvis skjer på. Kunnskap blir gulpet opp, og studenten skal svelge kunnskapsbiffer for så å leve det ut. Vi har alle hørt om fjæren som ble til fem høns…. Uten en autentisk og ekte læringsprosess vil forståelse, tolkning og konsekvensen spre seg for alle vinder, og vi kan se hvor ulikt fagpersoner har lært i bransjer som barnevern, politi, helsevesen og byråkrati. Det skiller seg som eggeplomme og eggehvite, der du har de som virkelig er dyktige og de som burde vært omplassert til ett sted der de i alle fall ikke fikk jobbe direkte med mennesker.

Vil du leve kuet, forsiktig og styrt av frykt og andre mennesker. Eller vil du løfte deg over det som før stoppet deg, slik at du kan ha en ro og føle deg trygg, samtidig som du har friheten til å gjøre akkurat som du vil.

Det du vil er alltid noe som bygger deg opp, gjør deg godt og øker livskvalitet og helse.

Trenger du hjelp til å komme til et gjennombrudd der du kan være akkurat den du er, og gjøre akkurat det du vil. Så kontakt meg eller vårt team i Bergen Helhetsklinikk avd. Mentora.

Du kan også kjøpe boken Slik vokser du – Bli deg selv, eller kjøpe online kurset Mester i eget liv.

Med håp om at du blir mer sulten på utvikling og vekst, slik at du kan leve som mester i eget liv.

Leve utviklingssulten!

Beste hilsen,

Linda Nordskog

Bergen Helhetsklinikk, avd. Mentora

Add a comment

*Please complete all fields correctly

Related Blogs

Fullføre hjelpen
11. desember 2018
Fullføre hjelpen slik at den virker
Vi ønsker å gi deg det du trenger for å leve godt resten av livet. Du skal ikke bli avhengig av oss, men få effektiv hjelp for det du kom...
Rettning i livet
11. desember 2018
Et spennende sprang i utviklingen av helse og livskvalitet
Mennesker kan leve et godt, rikt og sunt liv, med god livskvalitet, dersom de manøvrerer rett i jungelen av kunnskap og helsehjelp. Det er ikke mer håpløst enn at det...
Jul med gru og glede
4. desember 2018
O jul med din gru og glede
Jeg jobber som terapeut, og nye klienter strømmer til hver jul. Tidspress og ulike problemer med tid og rom de siste ukene har nå vært en del av de fleste...