Det skal så lite til, og det kan hjelpe enormt!

Gjøre litt

Kanskje du tror at alt må ta så lang tid, vare så lenge og koste så mye. Det er alltid bedre og gjøre litt, noe, og søke hjelp, enn å gi opp før du har forsøkt. På vår klinikk kan en colonic som består av en tarmrens hjelpe hele din fordøyelse og tarmhelse på rett kurs igjen! Vi har mange suksesshistorier der én time var nok!

De korte møtene der vi deler det sterkeste

Av og til er Bergen Helhetsklinikk på arrangementer og representerer klinikken, og møter mennesker i alt fra korte samtaler om hva vi kan tilby til korte demonstrasjoner og psykoedukasjon i kortere økter.

Ofte kan de største tap og traumer komme frem i en samtale på en stand. Det er situasjonsbetinget og ofte en trygghet at vi ikke har noen forpliktelser, og i et kort øyeblikk kan betroelser og støtte skape grobunn for forståelse, tillit, håp, tro og nye prosesser starter.

Til tross for at vi står på et offentlig sted, andre kan se vi jobber og det er korte sesjoner, og kanskje vedkommende kommer fra en annen by og vi trolig aldri sees igjen, er det et paradoks hvor store endringer som likevel kan skje i disse terapeutiske møtene og arbeidene.

Store prosesser sparkes i gang – temmelig lett i et terapeutisk møte

Det er utrolig hvordan store prosesser kan sparkes i gang når et menneske som står fast møter en erfaren, profesjonell samtaleterapeut, psykoterapeut, veileder eller mental trener! Den profesjonelle har en lang utdanning i bagasjen, og har gått et vesentlig antall i egenterapi og får kontinuerlig i veiledning på sitt arbeid. Han / hun har verktøy, teori og metoder som sammen med ønsket om å hjelpe til endring og vekst, engasjement og andre personlige egenskaper kan gi krutt til en ekspanderende prosess med gjennombrudd og ny bevegelse i livet. Den sterke varheten i møtet fra begge parter, med sensitivitet, ekstraordinær oppmerksomhet og awareness oppnådd gjennom langvarig trening kan være magisk, eller vi kan henvise til vitenskapens speilnevroner og forklare alt med at vi mennesker er kompleks, intelligent natur. Uansett er det så verdifullt med slike møter, og jeg anbefaler deg varmt til å søke gjennom de gestaltterapeutene som er i ditt område, eller andre typer psykoterapeuter, og kjenn på hvilke du ønsker å sjekke nærmere ut. Kjemi er viktig, og dersom du finner den rette terapeuten for deg, har du en du kan støtte deg til i motbakker, medgang, valgsituasjoner og når du trenger ekstra støtte, kraft eller mot til å leve livet ditt.

Utsettelser, unnskyldninger og bortforklaringer får deg til å stå mer fast

Tanken går til alle de som tenker på å begynne å gå i terapi og arbeide med seg selv, men som har unnskyldninger og forklaringer om for lite av diverse ressurser. Det kan være tid, penger eller fokus. Samtidig er de klar over at behovet for en endring, ny retning, tilfredsstillelse av behov og støtte til å ta vare på seg selv er sterkt til stede.

Gi slipp på unnskyldninger, forklaringer og utsettelser. Det hjelper ikke å feie under teppet det du vil og trenger. Vi jobber ikke med å finne feil og mangler (diagnoser), men ser deg og hvem du er med alle dine fasetter og egenskaper, muligheter og potensial. Videre jobber vi sammen med deg der DU selvsagt er eksperten på deg selv og eget liv. Vi tror på deg, og hva du sier, og støtter deg til gjennombrudd, selvstøtte, balanse, fullkontakt og slik blir du gjerne med levende og dyktigere til å beskytte deg selv – for å nevne noe som er vanlig i arbeid med undertegnede.

En time i et trygt, behagelig terapirom

Med tanke på hva jeg har fortalt om korte møter med nye mennesker på en messe eller et kurssted – tenk da på hva en time på et lukket, trygt kontor kan gi av muligheter?

I terapirommet kan vi utforske ditt livsrom. Vi kan trene, utforske, eksperimentere eller bare prate. Samtaleterapi er uansett mye mer enn slik vi prater med venner og familie. Det er et solid arbeid som skjer mellom deg og terapeuten.

Jeg møter klienter som gråter fordi de ventet i årevis med å oppsøke hjelp, og oppdager at de kan gå ut lettere og med ny livskraft etter en time. Og for hver time kommer de dypere inn i seg selv, og får makten tilbake slik at de selv kan leve livet sitt som de vil.

Andre godtar lett å betale hva det koster til yrkesutdannete (godt er det), mens nerder som undertegnede som ikke har regnskap på antall studieår møter argumentasjon om at det er for dyrt til tross for at det er langt rimeligere enn både frisørbesøk, verkstedsbesøk og håndverkere.

Mitt hovedbudskap til deg nå er at en time hjelper, to timer hjelper, for bare et møte over noen minutter kan skape store endringer.

Vi elsker vårt arbeid og vi ønsker sterkt å jobbe med mennesker!

Er det rart jeg og mine kollegaer elsker jobben vår? Det er så godt å kunne støtte andre til å ta vare på seg selv, støtte seg selv og finne ut av sin egen bruksanvisning, behov og ønsker.

For å snakke for meg selv, kan jeg innrømme at jeg alltids kan oppleve litt motstand når jeg trøtt en tidlig morgen haster gjennom morgenrush, rutiner og tidspress. Fra første møte i terapirommet er jeg helt på plass med klarhet, varhet og full oppmerksomhet på hva som skjer i de ulike sonene vi terapeuter skal håntere – og mye mer. På vei hjem etter jobb er jeg mer fylt av dagens inntrykk, lærdom og har mer energi enn da jeg stod opp uthvilt etter timer med dyp søvn. Interessen, nysgjerrigheten og engasjementet for å jobbe med både mysteriene og de mer vanlige fenomenene i mennesket er nødvendig for å få denne effekten der du får mer livskraft av å jobbe.

Gi deg selv det du trenger, og gi deg selv tillatelse til å ta imot støtte.

Det er deg selv, livet ditt med helse og livskvalitet som er livsgrunnlaget for å ha det godt, kjenne glede og lykke. Bruk ressursene du jobber hardt for på det helt grunnleggende.

Alt for mange bruker «visaterapi» og kjøper seg midlertidig ut av det som smerter og er ubehagelig.

Noen nummer sitt savn med TV / internett / pc. Noen blir treningsnarkomane, arbeidsnarkomane eller får fiksasjoner på dysfunksjonelle problemer som fører til at de står bom fast, og faktisk ikke lenger kan gjøre det som de egentlig trenger og ønsker… Noen ruser seg, og det er mange måter å stoppe seg selv på, angripe seg selv med skading og marinering i smerte.

Det er aller flest måter å leve godt på!

Det ER likevel millioner av flere måter å leve godt på – måter som skaper mer energi, ro, glede og lykke. Listen over det destruktive er begrenset og kommer fra hva vi kan tenke, mens listen over det konstruktive og det som virkelig betyr noe kommer fra hele oss – SELVE det som strømmer gjennom oss. Herfra blir musikk, kunst, kjærlighet, frihet og sanselighet skapt.

Det er hit vi hjelper deg med å finne igjen deg selv, og vi loser deg frem til det som gjør akkurat DEG godt.

I dag har jeg møtt mennesker jeg kanskje ikke møter igjen, da de bor andre steder i landet. Likevel har de satt spor i meg som jeg er takknemlig for, og som utvikler meg videre som terapeut. Og jeg vet med sikkerhet at jeg sammen med dem har åpnet opp nye spor og erstattet det som satt fast med noe som flyter fritt. Mitt arbeid er nok best når jeg får jobbe fritt med de teknikkene og verktøyene jeg har utviklet gjennom 20 år. Da kan jeg hjelpe med visse styrker som mine klienter kan ta med seg videre, og sammen kan vi transformere blokkeringer, smerte og tap til nye ressurser fremover.

På vår klinikk kan mine kollegaer jobbe utfyllende med sine spesialiteter, og ved å benytte seg av hele vårt tilbud på klinikk, som treffer det mentale / psykiske, kropp / fysiske med fokus på muskler og ledd i avd. Diva og mage, tarmhelse og fordøyelse i avd. Colon, vil vi skape synergieffekter og gode prosesser for kropp og sinn som jobber sammen bedre enn før.

Mennesker kommer til oss fordi de vil forebygge, optimalisere eller helbredes.

Vi gjør alltid vårt ytterste, og jobber kontinuerlig med å utvikle oss som klinikk, team og individuelle fagpersoner.

Velkommen – ta sjansen – invester i deg selv, livet ditt og fremtiden.

Varm hilsen og alt godt,

Linda Nordskog

Psykoterapeut og daglig leder

Bergen Helhetsklinikk

Add a comment

*Please complete all fields correctly

Related Blogs

Fullføre hjelpen
11. desember 2018
Fullføre hjelpen slik at den virker
Vi ønsker å gi deg det du trenger for å leve godt resten av livet. Du skal ikke bli avhengig av oss, men få effektiv hjelp for det du kom...
Rettning i livet
11. desember 2018
Et spennende sprang i utviklingen av helse og livskvalitet
Mennesker kan leve et godt, rikt og sunt liv, med god livskvalitet, dersom de manøvrerer rett i jungelen av kunnskap og helsehjelp. Det er ikke mer håpløst enn at det...
Jul med gru og glede
4. desember 2018
O jul med din gru og glede
Jeg jobber som terapeut, og nye klienter strømmer til hver jul. Tidspress og ulike problemer med tid og rom de siste ukene har nå vært en del av de fleste...