Hva andre mener om deg er helt irrelevant

hva andre mener om deg

Gi deg selv en gave – dropp tankene på hva andre mener om deg!

Gi blaffen i hva andre mener om deg, hva du gjør og at du gjør som du vil. Unntak er selvfølgelig om du er av den typen som gjør helt uakseptable saker, men DA er du også av det kalibret som ikke bryr deg om hva andre mener om det og deg.

Så du som strever med tanker om hva andre mener om deg, er nok en svært god og snill person. I tillegg kan jeg tenke meg at du krydrer tilværelsen med dårlig samvittighet og skyldfølelse – for å gjøre så godt du kan! Du er bare mye strengere og mer kritisk mot deg selv enn mot andre. Og det er her jeg har et vektig argument om at nettopp DU som kjenner deg igjen i dette, IKKE må finne på å tenke på hva andre mener om deg. Det er ingen fare for de tenker at du er god, snill og godhjertet, og kanskje lett å tråkke over grensene til om de har selvinnsikt til å se hva de gjør. Du vil imidlertid mistenke det verste…

OM noen skulle gå rundt og «synse» om deg at du er «teit, ikke bra nok eller noe annet», så er det slik det er. Du får ikke gjort noe med det, fordi vedkommende går bare og synser for seg selv og eventuelt med andre. Og om du grubler og smerter deg selv med det, så hjelper det ikke. Tvert imot – det gjør livet surt og ubehagelig. Du trenger imidlertid desto mer støtte fra deg selv.

Jeg lærte dette alt for sent.

Jeg forstod at til tross for at jeg virkelig var snill og grei mot disse menneskene, så fikk jeg svi. Da kunne jeg like gjerne gi blaffen, men jeg forsøker alltid å gjøre mitt beste. Være meg selv, ærlig og helhjertet, fri og levende. Dette kan jo virke på ulike måter på andre mennesker. De som ikke takler det, får ta den støyten selv. Jeg vil da ikke la meg belaste av det. Om noen vil snakke om det, er det absolutt interessant.

Når det er på sin plass å sette en grense, så er det viktig å ha mulighet til det. Mange har ikke valget en gang, og det virker belastende på oss. Det er ikke alle som er kjekke og greie her i verden. Jeg trodde lenge det, men det er det faktisk ikke. Heller ikke i din verden. Mange gir ikke seg selv engang den selvfølgelige retten til å si nei. Enkelte begynner riktignok som pensjonister…, men det er jo lovlig sent da.

Kjør din egen stil, vær sjef i eget liv og gjør dine ting. La andre holde på med sitt. Av og til kan du og de andre bli et vi som har det kjekt sammen. Når dere er uenige, eller du vil noe annet er det en fordel at du er stor nok til å stå støtt på egne bein.

Stødig står du når du kan støtte deg både kroppslig, følelsesmessig og tankemessig. Her er det noen viktige ting å vite, da dette gjøres forskjellig. Jeg lærer deg dette om du vil. Du kan komme på kurs eller til privattimer, eller du kan lese boken jeg har skrevet.

Sørg for å støtte deg selv

Reis deg opp for din egen skyld – for liv og helse – og gjør det som gir deg ro, energi, glede og lykke! Livet er for kort til å drive å negge, surmule, klage og smerte seg over det en ikke kan styre. Det er nok av virkelige problemer, og da trenger vi å være trent i å tenke, føle og kjenne på støtte slik at vi kan stå i ekte utfordringer med de beste mulighetene. Og når vi kommer gjennom smerter og tap, kan det bli bearbeidet på en måte som gir en ny dimensjon.

Vi mennesker vurderer og tolker hverandre uansett, og det hjelper ikke at du bekymrer deg over hva andre mener om deg. Dersom noen faktisk forteller deg hva de mener om deg, er det en tendens til at vi trekker inn kritikk og negativitet, mens vi avviser komplimenter og gode ord. Det er akkurat bakvendt av det som er lurt! Konstruktiv kritikk kan være nyttig, men kun når du har en grense og kan tygge på det. På den måten kan du ta inn det som du kjenner du kan bruke, og avvise det som handler om noe annet eller eventuelt den andre.

Noen ganger er kritikken knyttet til manipulasjon, sjalusi, misunnelse, maktspill, mobbing etc., og da er det viktig å støtte deg selv og heller bruke energien i situasjonen til påfyll av egen livskraft. Også dette trener jeg mine kjære klienter i, og du er velkommen til å lære mer, særlig om dette var uklart.

Vi kan gjøre vårt beste for å være hyggelige, greie og skape gode relasjoner. Likevel skal det være grenser der, slik at du kan si nei og ta regi over eget liv. Det er du som lever det -og ikke svigermor, kjæreste, barn, arbeidsgiver, venner eller andre. Så slutt å tenke på hva andre folk mener om deg! Tenk heller på hvilken dialog du har med deg selv. Ta ansvar for å ha gode dager, for det må vel være en stor del av meningen med livet.

Levende eller halvdød?

Blir livet for kipt, kjedelig, strengt, kontrollerende og fylt til randen av plikter og ansvar? Så kom til deg selv og se deg selv i speilet – møt blikket ditt – og spør deg selv om hva DU har lyst til å gjøre mer av. Hva kan få deg til å le mer, synge mer, danse mer eller føle mer glede? Hva eller hvem holder deg tilbake? Jeg vet det er vanskelig om du står fast, og det er derfor jeg hjelper alle disse flotte, ressurssterke menneskene som har kjørt seg fast i et rotterace, en labyrint, et elendig forhold, en jobb som er ødeleggende til å komme seg videre i sitt eget liv.

Alt for mange gir bort makten til andre mennesker i forhold til hvordan de skal ha det. Hva med det motsatte? Uansett hvordan andre måtte reagere, for eksempel bli skuffet eller irriterte, så får det stå for deres regning? Det er mulig, for slik gjør jeg det vanligvis selv, og jeg trener mine klienter i denne elegante livskunsten som øker livskvaliteten enormt.

Helhjertet hilsen med alle gode ønsker for deg og ditt liv,

Linda Nordskog

Bergen Helhetsklinikk avd. Mentora.

Add a comment

*Please complete all fields correctly

Related Blogs

Fullføre hjelpen
11. desember 2018
Fullføre hjelpen slik at den virker
Vi ønsker å gi deg det du trenger for å leve godt resten av livet. Du skal ikke bli avhengig av oss, men få effektiv hjelp for det du kom...
Rettning i livet
11. desember 2018
Et spennende sprang i utviklingen av helse og livskvalitet
Mennesker kan leve et godt, rikt og sunt liv, med god livskvalitet, dersom de manøvrerer rett i jungelen av kunnskap og helsehjelp. Det er ikke mer håpløst enn at det...
Jul med gru og glede
4. desember 2018
O jul med din gru og glede
Jeg jobber som terapeut, og nye klienter strømmer til hver jul. Tidspress og ulike problemer med tid og rom de siste ukene har nå vært en del av de fleste...