– Jeg er sjef, men føler meg utslitt

sjef utslitt

Er du sjef i firmaet du jobber for?

Da er det stor sannsynlighet for at du kjenner deg igjen i en del av dette: Du er ansvarsfull, jobber hardt for at organisasjonen skal fungere og har en tendens til å gjøre det samme på hjemmebane eller på andre områder på fritiden.

Du står stadig alene i tøffe situasjoner, personalsaker, valg, kommunikasjon, motstand og problemer. Du kan ikke svikte, eller gå ned for telling og det er ingen å snakke med om hvor tøft du har det.

Du sitter på toppen som sjef, og kan ikke betro deg til andre om hvordan det faktisk er for deg i livet ditt. Du er streng og kritisk mot det du ser på som svakhet og syting hos deg selv, mens du har stor forståelse for andre som trenger hvile og rekreasjon.

Du snakker strengt til deg selv om at du må, bør og skal være fornøyd, takknemlig osv. Du tar deg sammen. Kanskje du tok ansvar allerede som barn, og at det å leke og more seg er noe du ikke driver med.
-«Det er jo slik en sjef skal være?»

Samtidig hender det at du reflekterer over at livet ikke er slik du skulle ønske. Tenk om du var helt lykkelig, harmonisk og balansert. I stedet er det så mye å tenke på, og du grubler i vei og merker at det ikke er godt med alle disse tankene. Samtidig er du anspent i kroppen, musklene verker og du kjenner at du puster anstrengt. Magen er ikke på lag, og fordøyelsen hakker. Du vet det er stresset som kopler ut fordøyelsen, men alt er på autopilot. Mønster blir vaner, og tankene går i stå til de blir rutiner som repeterer seg.

Det ER viktig å snakke med andre om livet ditt, og en profesjonell samtalepartner er perfekt for ledere. Jobben kan til og med betale, og det er mulig at timene holdes på din arbeidsplass.

Relasjon kan helbrede, endre og skape nytt. Det største av alt kan skje mellom oss mennesker. Her kan skje vekst, læring, endring og aha-opplevelser som gir vendepunkt og nye faser i livet.

Ekte behov er ikke valg, men noe reelt som en kan akseptere og godta. Dersom du er sliten trenger du hvile. Dersom visse uvaner gir deg dårligere livskvalitet har du behov for å endre livsstil. Det er vanlig å undertrykke og bagatellisere slike behov og signaler på det du trenger, og i stedet gjør mange det motsatte.

Så om du er sliten, presset og stresset, så jobber du hardere, pisker deg oftere og er temmelig slem mot deg selv. Paradokset er at jo mer sliten, jo mer jobber du. Kanskje bruker du jobben din på en usunn måte?

SE MER: Mentora – veien til bedre mental helse.

Selv om du trenger mer frihet og slakkere tøyler, merker du at forventningene til deg øker. Du ser kanskje ikke hvordan andre ser på deg som ustoppelig og uovervinnelig. Du mestrer alt, kan alt, gjør alt og lykkes med alt. Klart de forventer mye av deg! Du er jo sjef! Sannsynligvis misunner mange deg også, og er litt sjalu. Mens du vet at livet ditt er så slitsomt, og rommer så lite moro og ro, at ingen ville vært sjalu om de visste. Ingen vet, og du føler deg ensom. Det er da det er viktig å kontakte noen som kan være der for deg, og hjelpe deg inn i gode prosesser for bedre helse og livskvalitet.

Så hvordan har du det egentlig med deg og livet ditt? Er det tid til dine ting? Kjenner du etter hva du har lyst til og behov for utover jobb og forpliktelser? Er svaret ja, er det fantastisk at du klarer å balansere deg i livsrommet.

Dersom svaret er nei, kan du kontakte avdeling Mentora for samtale eller veiledning over mail eller skype. Vi hjelper deg med noen konkrete justeringer som gir vinn – vinn på alle fronter, både privat og på jobben.

Du kan fortsette å være en god sjef for dine ansatte, samtidig som du blir en bedre sjef i ditt eget liv. Velkommen til å jobbe med oss i avdeling Mentora i Bergen Helhetsklinikk.

Beste hilsen fra
Linda Nordskog

– En av Linda sine inspirasjonskilder til god coaching er Tony Robbins. Les gjerne mer om hva riktig coaching for ledere kan føre til her.

Add a comment

*Please complete all fields correctly

Related Blogs

Fullføre hjelpen
11. desember 2018
Fullføre hjelpen slik at den virker
Vi ønsker å gi deg det du trenger for å leve godt resten av livet. Du skal ikke bli avhengig av oss, men få effektiv hjelp for det du kom...
Rettning i livet
11. desember 2018
Et spennende sprang i utviklingen av helse og livskvalitet
Mennesker kan leve et godt, rikt og sunt liv, med god livskvalitet, dersom de manøvrerer rett i jungelen av kunnskap og helsehjelp. Det er ikke mer håpløst enn at det...
Jul med gru og glede
4. desember 2018
O jul med din gru og glede
Jeg jobber som terapeut, og nye klienter strømmer til hver jul. Tidspress og ulike problemer med tid og rom de siste ukene har nå vært en del av de fleste...