Føler du på angst og redsel for hva som kan skje?

Føler du på angst?

Føler du på angst?

Tenker du mye på hva som kan komme til å skje?
Og dersom det helt forferdelige skulle hende så…

Dette kalles krisemaksimering.

Da har du trent deg opp til å miste kontakt med kropp og sinn som normalt gir deg støtte, mens du svever opp i fryktelige fantasier som gir angst og fryktreaksjoner i kropp og sinn.
Kan du dette, har du også mer enn nok innlevelsesevne og fantasi til å trene deg mentalt til å bli trygg og sikker.

Det krever noe av deg, men det er kanskje ikke hva du tror.

Det er ikke at du presser deg enda hardere eller kritiserer deg sterkere. Det handler tvert imot om å være mer glad i deg selv, lytte til hva du trenger, samt trene opp kontakt og tilstedeværelse med deg selv.
For å få til dette må du imidlertid være villig til å lytte til hva du selv helt ærlig ønsker og vil, og dette betinger en del ansvar for eget liv som kan være ubehagelig.
Kanskje det betyr at du må innrømme for deg selv at du trenger å bryte ut av forholdet, flytte eller bytte jobb?
Eller kanskje du lenge har møtt angsten med å numme deg med mat, alkohol eller drugs, slik at det også gir avhengigheten den nødvendige rusen?
Har du satt deg fast i selvmedlidenhetssløyfen?

Om det siste vekte nysgjerrighet kan jeg anbefale min bok: «Slik vokser du – Bli deg selv».

Om du vil jobbe med din angst, uro, frykt, fobi eller irrasjonelle redsel, kan du komme til individualterapi hos en av våre psykoterapeuter. Du kan også få skreddersydd mental trening, gestaltterapi, hypnose eller psykoedukasjon hos undertegnede. (Les mer om gestaltterapi her)

Vi har individualterapi, parterapi, kurs, grupper og workshops.

Beste hilsen Linda Nordskog

P.S. Visste du at dersom du sliter med angst er tarmhelsen viktig. Vi tilbyr colon hydroterapi som renser tykktarmen, og gir virkning direkte til senteret for negative følelser.

Add a comment

*Please complete all fields correctly

Related Blogs

Fullføre hjelpen
11. desember 2018
Fullføre hjelpen slik at den virker
Vi ønsker å gi deg det du trenger for å leve godt resten av livet. Du skal ikke bli avhengig av oss, men få effektiv hjelp for det du kom...
Rettning i livet
11. desember 2018
Et spennende sprang i utviklingen av helse og livskvalitet
Mennesker kan leve et godt, rikt og sunt liv, med god livskvalitet, dersom de manøvrerer rett i jungelen av kunnskap og helsehjelp. Det er ikke mer håpløst enn at det...
Jul med gru og glede
4. desember 2018
O jul med din gru og glede
Jeg jobber som terapeut, og nye klienter strømmer til hver jul. Tidspress og ulike problemer med tid og rom de siste ukene har nå vært en del av de fleste...